Årets Företag

Vinnare av priset Årets Företag 2020 är... 

Expendo AB

Årets Företag, Expendo AB Gudjon Halldorsson var med på länk från Island


Motivering:

”Med visionen att skapa den hållbara småstaden har Årets Företag Expendo med stor uthållighet och långsiktigt engagemang tagit Allarp från betesmark till ett av Laholms kommuns mest attraktiva och expansiva områden. Här samsas boende i alla dess former med förskola, äldreboende, sjukvårdsmottagning och bank. Under 2020 såldes lika många tomter som tidigare år tillsammans. Totalt kommer ca 1.500 personer bo i området och ca 3 miljarder kronor vara investerade. Nära havet vill vi bo, så att själen kan få ro”De nominerade till Årets Företag (för goda insatser under 2020) är..

Halle System AB

Expendo AB

Laholms Auktionskammare AB


Stort grattis till er alla!Årets företag 2019 är

Lanthotell Lögnäs Gård AB
Motiveringen lyder;
"Lögnäs Gård är framgångssagan med lantligt omslag som ständigt skriver nya kapitel i sin utveckling. Författarna är Linda och Lars som tillsammans driver verksamheten framåt och visar styrkan i att komplettera varandra. Lögnäs Gård har blivit en bubblande oas med spa och konferens samt flest hotellrum i kommunen. Ett tydligt kvitto på attraktionskraft måste vara att fler och fler gäster tar med sig eget rum till hotellet för att få plats. 2019 har man kunnat skörda frukterna av investeringen i vinterträdgården och satsa ännu mer på succén med Barnens Lögnäs som erbjuder både kungar och bönder en chans att bli matta i sällskap av fyrbenta vänner."-------------------------------------------------

Kriterier

Priset ”Årets Företag” delas ut till ett företag (en eller flera ägare) som är verksamt i Laholms kommun och som har gjort en prestation, satsning eller affärshändelse utöver det vanliga. 

För att få priset som Årets Företag tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:
• Företaget skall vara en god ambassadör för Laholms kommun och en god förebild för andra företag. • Företaget skall vara ekonomiskt och affärsmässigt hållbart samt följa god affärssed
• Företaget skall ha en tydlig affärsidé, intresse för utveckling och gärna stå för nytänkande.
• Företaget präglas av engagemang och handlingskraft.
• Företaget har betydelse för Laholms kommuns utveckling

-----------------------------------------------------

Tidigare pristagare

2018 S Påhlsson Fastigheter AB

Motiveringen lyder:
”Här är företaget som med säker hand och kreativitet bygger outtröttligt och tålmodigt med hjärta för Laholm. Med känsla för stil och design ser man nya möjligheter för Laholm och med insikt och långsiktighet bygger man för Laholmarna. S Påhlsson Fastigheter AB med Ann-Margret och Staffan
Påhlssons engagemang i Laholm har under de senaste åren resulterat i 60 nya lägenheter och en förtätning av centrum och än är de inte klara.”

2017 JPGS Kaross AB

JPGS Kaross tillsammans med delar av juryn som bestått av Lena Brantberg, Peter Wallgren, Lars-Göran Persson, Kristoffer Hall och Rune Karlsson, de två sistnämnda är ej med på bilden.

Motivering

"Bakom varje lastbilshytt står ett framgångsrikt företag. JPGS Kaross har genom ägarna Johan Pearson och Glenn Sjö visat framgång på en tuff marknad där de bygger allt som finns bakom hytten, skåp och släp. De värderar sin personal högt och erbjuder språkkurser för att kunna vara en del av teamet i företaget oavsett ursprung. Kompetens är en framgångsfaktor liksom engagemang från personalen som skapar nöjda kunder och bidrar till att hjulen aldrig slutar snurra hos JPGS Kaross."

2016 Nilsson Special Vehicles ABMotivering
”Med affärsidén att bygga ”bilen som ingen vill åka i” och en produktion som innebär att
man sätter verktygen i helt nya bilar för att skapa det kunderna efterfrågar fortsätter
Årets Företag att gå från klarhet till klarhet.
Stora utmaningar i form av modellbyte och volymökningar klarar Nilsson Special
Vehicles genom god planering, ett starkt engagemang från personalen och glada kunder,
vilket visar sig i positiva resultat och ökad försäljning.
Genom en lyckad börsintroduktion och ett brett ägande, ser framtiden ljus ut för Nilsson
Special Vehicles, specialister på ambulanser, begravningsbilar, räddningsfordon och
limousiner.
Att kompetensen för att bygga fordonen med det extra finns här hos oss bidrar till att
göra Laholm mer unikt.”

 2015 AB Gunnohus

Motivering
”Årets Företag är företaget som ger uttrycket ”det lilla extra” ett ansikte. Med en närvaro i allt inom det egna fastighetsbeståndet och ett personligt engagemang i sina hyresgäster är Gunnohus en av de populäraste fastighetsägarna i kommunen.
Med en genuin vilja att utveckla centralorten Laholm fortsätter man att investera och bygga nya attraktiva lägenheter i stan och bidrar till kommunens befolkningstillväxt.

2015 färdigställde man kvarteret Husaren med 32 lägenheter som väl smälter in i den idylliska stadsmiljön.
Gunnohus står för positiv inställning och ett långsiktigt ägande med nya byggplaner på gång”.

2014 Bygg AB Lars Bengtsson & Son

Motivering
”Bygg AB Lars Bengtsson & Son är familjeföretaget som flyttade från Halmstad till Veinge och som målmedvetet och försiktigt utökat verksamheten till att i dag vara ett fullfjädrat och väletablerat byggserviceföretag, med allt från byggentreprenad till VVS och fastighets-förvaltning. Företaget har ständigt nya projekt på gång och bygger allt från villor och lägenheter till större komplexa byggen, man använder mer än gärna lokala underleverantörer och ger ungdomar chansen till anställning – full fart framåt!”.

Populära inlägg i den här bloggen

... och de nominerade är...

Nu finns vi på Offensiva Laholms hemsida

Rösta på din profil