Tidigare priser

Årets Företagare, Årets Köpman och Årets Kvinnliga Entreprenör

Här presenteras de priskategorier och vinnare som funnits med sedan tidigare under Guldkvällens historia.

Årets Kvinnliga Entreprenör 

--------------------------------------------------

Kriterier


"Priset Årets Kvinnliga Entreprenör delas ut till en kvinnlig företagare som är verksam i Laholms Kommun och som genom sitt engagemang och ”visionära tänk” strävar efter att utveckla verksamheten

För att få priset som Årets Kvinnliga Entreprenör tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:
Personen ska äga eller leda företaget
Företaget ska ha gjort minst ett bokslut
Företaget ska ha ekonomisk bärighet
Fungera som en god förebild

--------------------------------------------------------

2016 Liana Christensen, Klädkammar'n i Laholm AB

”Med sin förmåga att få kunden att känna sig unik och med ett sinne för färg, stil och form hittar Årets Kvinnliga Entreprenör kläder som passar just dig. Med ”personal shopping” ges kunden det där lilla extra när hen vill byta garderob eller matcha favoritjeansen med något passande. Förra året vågade hon dessutom satsa stort med att göra en omfattande renovering och lägga till en härlig herravdelning.

Liana Christensen har visat att genom att följa sin dröm och inte ge upp så når man sina mål. Engagemanget i Köpmannaföreningen skapar också en lokal passion för ett levande centrum.

Med ett stort fokus på såväl nöjda kunder som glada medarbetare har Liana lyckats ut-veckla Klädkammar’n till en välkomnande butik där varje kund känner sig speciell. ”2015 Jessica Svensson, Smycket Ur & Guld

Motivering
”Årets Kvinnliga Entreprenör fick förtroendet och förfrågan att ta över ett befintligt företag som hon nu haft modet att driva och utveckla under några år.
Jessica Svensson, har med både hjärta och hjärna utvecklat Smycket UR & Guld till ett företag där service går hand i hand med ett brett utbud. Idag är det inte bara laholmare som är kunder, utan även ängelholmare och halmstadsbor har hittat denna ”juvel” mitt i hjärtat av Laholm.
Förutom sin egen butik tar hon fasta på tesen att tillsammans är vi starka och tipsar gärna kunderna om övrigt utbud i vår lilla stad, som den sanna Laholms ambassadör hon är.

Trots få lediga dagar har också konstnärskapet fått blomma, vilket i sin tur lett till ännu bättre försäljningssiffror!
En sak är säker – i detta företag finns många vackra ting att smycka sig själv och sitt hem med! ”.

2014 Helena Nilsson, Signes Konditori


Motivering
”Helena Nilsson har under 2014 expanderat sin verksamhet då hon tog över Café Continental i Båstad. Helena har ständigt utvecklat och expanderat sitt företag sedan starten; nya bakugnar och nya och kreativa bakverk med stor variation och sortiment. Under varumärket Signe är hon flitig på sociala medier och driver en blogg kring bakning och retro. Snabb på att snappa upp nyheter och hänga med i trender för att förhålla sig till sina konkurrenter. Helena har ett driv där hon vill utveckla och bygga vidare på sina verksamheter”.

2013 Berit Olthoff, Expåra ABMotivering

"Årets Kvinnliga Entreprenör är en innovativ kvinna som har byggt upp sitt företag med kvalitetsprodukter som ridunderlag, speglar och belysning till ridsportens olika anläggningar. Drivet att hela tiden utveckla produkterna och förbättra sin verksamhet har gett Berit Olthoff uppdrag för OS i Peking och Göteborg Horse Show. Detta gör Expåra AB till en ansedd leverantör till hästeliten i såväl Sverige, övriga Europa som Japan och Australien. Berit tar sig an planerna för företagets framtid med stor målmedvetenhet och imponerande kompetens."

2012 Katja Klimscha, Hästveterinär Klimscha AB

Motivering
”Årets Kvinnliga Entreprenör har med en unik ödmjukhet, kompletterat med ett stort mod och framåtanda, byggt sitt företag med en stark vision om framtiden.
Katja Klimscha, Hästveterinär Klimscha AB arbetar genom en ambulerande verksamhet med en kvalificerad utrustning, en hög och bred kompetens, tillsammans med ett stort hjärta för både djur och djurägare.
En sann kvinnlig entreprenör och förebild.”


2011, Ulrika Träff, MacMedia

Motivering
”Som femtonåring startade hon ett damlag i fotboll på sin hemort. Inte för att hon var intresserad av fotboll, utan för att tjejerna också ville spela fotboll!
Idag driver Ulrika Träff mediaföretaget MacMedia, med marknadsföring, kommunikation och information. Hon har kunskap som få om området och är mest känd för sin tidning Magasin Laholm som spridits över hela Sydsverige! Med snygg design och information om allt som sker i Laholm har hon gått in i turisterna och Laholmsbornas hjärtan med sin tidning. Årets Kvinnliga Entreprenör jobbar med hjärtat och nyfikenheten som drivkraft och är en sann entreprenör och en god förebild för kvinnliga företagare!"


Årets Företagare

--------------------------------------------------------

Kriterier

"Priset Årets Företagare delas ut till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt fungerar som en förebild för andra företagare".

För att få priset som Årets Företagare tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:

Äga och driva eget företag

Uppvisa god lönsamhet

Vara en god förebild

Sakna betalningsanmärkningar

--------------------------------------------------------------

Tidigare vinnare av priset, Årets Företagare är:

2013 Esbjörn Sigvardsson & Benny Sigvardsson, Bilhallen Veinge Karlsson & Söner AB


Motivering
”Årets Företagare är ett familjeägt företag sedan 55 år vilket, idag ägs och drivs av Esbjörn och Benny Sigvardsson. Bröderna har under åren utvecklat sin verksamhet, Bilhallen i Veinge till en modern anläggning av imponerade storlek.
Genom att vara auktoriserad återförsäljare för Mazda har Bilhallen i Veinge blivit känt långt utanför Laholms kommun för sin kundvård och service. Som företagare har Esbjörn och Benny visat att det med service utöver det vanliga, går att bygga upp ett starkt livskraftigt företag i en tuff bransch.
Esbjörn och Benny har verkligen satt Veinge på kartan när det gäller försäljning och service av såväl Mazda-bilar som övriga begagnade bilar.”

 2012 Thomas Paterson, Laholms Traktordemontering AB

Motivering
”Årets Företagare - ett begrepp inom begagnade och nya reservdelar. Med en affärsidé att plocka isär maskiner, traktorer och tröskor för att leverera till lantbrukare och verkstäder, har Thomas Paterson, Laholms Traktordemontering räddat mången lantbrukare och företagare i nöd. Med sin unika verksamhet ser entusiasten Thomas möjligheter i det som inte andra ser. Genom att ta tillvara och återvinna saker som andra kastar bort bidrar man dessutom till ett klokt miljötänk. Resultatet är ett företag med ett gott renommé långt utanför kommunens gränser.”

2011,  Ulf Oscarsson, Aqua Interiör I Laholm AB


Motivering
”Med engagemang och långsiktighet har Årets Företagare, Ulf Oscarsson utvecklat ett företag som bildades med affärsidèn dricksvattenkylare och möbelsnickeri. Med lång erfarenhet och noggrant utvalda produkter har man blivit ledande inom sin bransch. Med ständig utveckling och förbättring av design, kvalitet och service kan, Aqua Interiör, som ett av få företag erbjuda en exklusiv dricksvattenautomat helt enligt kundens önskemål.”

_____________________

Årets Köpman

----------------------------------------------------
Kriterier

Priset ”Årets Köpman” delas ut till en företagare som är verksam i Laholms Kommun och driver handel med varor och/eller tjänster i butiksliknande miljö

För att få priset Årets Köpman tar jyryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning
-Arbeta med exponering och marknadsföring
- Vara nytänkande
- Ha bra bemötande/hög servicegrad
- Engagerad och drivande
- Arbeta för god tillgänglighet
-------------------------------------------------------

Tidigare vinnare av priset, Årets Köpman är:

2013 Mats Jönsson, Markus Jönsson & Mats Lerjebo, FarZon AB


Motivering
”Bland skruvdragare, hammare, vinkelslipar och infästningar hittar man Årets Köpmän Mats Jönsson, Markus Jönsson och Mats Lerjebo. Med en servicegrad utöver det vanliga servar de yrkesproffs så väl som glada amatörer med kunskap, kvalitet och stor tillgänglighet. Hos FarZon hittar man allt en hantverkare  behöver – och lite till.”

2012 Håkan Ingvarsson, Lindquists Herrekipering Eftr HB


Motivering
”Årets köpman har en verksamhet som andas långsiktighet och kvalité. Håkan Ingvarsson, Lindquists Herrekipering i Skottorp har en servicenivå som är mycket hög och kunden ”svidas om” med ett unikt och personligt engagemang utöver det vanliga. Kostymer är hans signum och kunden sätts i centrum. Köpmannen Håkan driver herrekiperingen med en genuin passion för stil och trots hård konkurrens i branschen lockar hans koncept långväga köpare till vår kommun.”

2011, Eva Svensson, Leksaksaffären i Laholm AB


Motivering
Eva Svensson är en köpman som visar på en stor långsiktighet i sin verksamhet .
Leksaksaffären har ett imponerande utbud av leksaker och hos Eva har alla kunder möjlighet att se och klämma för att sedan få en hög service kring sitt köp. Genom alla år har Leksaksaffären varit barnens favorit bland butikerna i Laholm där Årets Köpman med personal bedriver en unik rörelse med stor känsla.!”

Populära inlägg i den här bloggen

... och de nominerade är...

Nu finns vi på Offensiva Laholms hemsida

Rösta på din profil