Årets Profil

Vinnaren av Årets Profil 2020 är....

 Kristian Nilsson & Maggan Ek/Peter Bengtsson

Årets profil blev Årets Profiler, med exakt samma antal röster fick den sjungande polisen Kristian Nilsson och Fru och Herr kultur Maggan Ek och Peter Bengtsson fick vi tre glada vinnare i år.Kristian Nilsson – den sjungande polisen

”Den folkliga kommunpolisen Kristian Nilsson har många strängar på sin lyra, född på Gitarrgatan som han är. Förutom att arbeta som kommunpolis står han på scen med sitt Laputa Live, är  månskensbonde och skördar guld på golfbanan. Att ena stunden jagar bovar och hjälpa ungdomar på glid till att i nästa ställa sig på scenen, gör denna laholmare till en folkkär och given profil. Kristian bjuder på sig själv och tillsammans med brodern Anders livar han upp lördagskvällarna i stugorna genom livestreaming nu när corona sätter stopp för konserter och fester.”

Peter Bengtsson & Maggan Ek – vitaminpiller i sändning

”Det färgstarka paret Peter & Maggan livar upp gammal som ung i alla tider. Står de inte i nationell trädgårds-TV med jordiga händer och bygger livfulla planteringar så skapar de fantasifull konst eller sänder live från hemmet i Ysby där de bringar sammanhang för isolerade människor i coronatid. Med mer än 365 facebooksändningar av #11kaffe, varje dag, hela året, delar de trädgårdstips, bygger om eller hälsar på hos andra intressanta personer. Peter & Maggan står för ett stort konstnärligt samhällsengagemang där de samtidigt sätter Laholm på kartan! ”

Se livesändningen när vi överraskar vinnarna här


De nominerade till Årets Profil (för goda insatser under 2020) är...

Kristian Nilsson - den sjungande polisen

Marie Svensson - med ett kall för de äldre


Maggan Ek & Peter Bengtsson - vitaminpiller i sändning

Stort grattis till er!


Årets Profil 2019 är

Ann-Christine Gustavsson – Fågelsång

 


Motiveringen lyder:

"Från ett ben och tre troll föddes en vision om en hel skog med tomtar och troll. I Fågelsång har denna profil – Ann-Christine Gustavsson – förverkligat sin dröm och skapat sitt eget sagolandskap. Med ett par tusen tomtar och troll som varje år får komma ut i skogen och berätta sina historier, gläder Ann-Christine inte bara sin familj och sina vänner utan välkomnar alla, små som stora, lokala som långväga att ta del av hennes trolska slinga hemma i Fågelsång. Således en riktig trollmor som gärna delar med sig av sin trolska rikedom."
-------------------------------------------------
Kriterier
"Priset Årets Profil delas ut till en person som genom engagemang och drivkraft verkar för kommunen och kommuninvånarnas bästa


För att få priset som Årets Profil tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:
Fungerar som en god förebild
Vara engagerad och drivande
Eldsjäl
Ha ”blommat ut” i en synlig prestation under året
-----------------------------------------------------

Tidigare vinnare av priset, Årets Profil är;


  2018 Mats Olofsson


2017 Casandra Hallberg
Motivering
"Med evenemanget ”Nattloppet” har Casandra skapat ett attraktivt och välbesökt arrangemang i Laholm. Dessutom arbetar hon mycket med ungas psykiska hälsa .
Att inte bara vänta på att någon annan fixar ett attraktivt arrangemang utan att istället själv ta tag i att något händer gör Cassandra till en förebild, inte minst för andra unga."


2016 Diana Lavesson & Stefan LjungqvistMotivering

”Årets Profil sätter Laholm på kartan då folk reser hit enbart för att besöka just deras bokhandel och genom olika evenemang bidrar de till att hålla stadskärnan levande.

Med passion för sin verksamhet bidrar de dessutom till spridandet av glädjen i att läsa.

Diana Lavesson och Stefan Ljungqvist är eldsjälarna som profilerar Laholm och de sätter profilen tillsammans.”


2015 Roland DavidssonMotivering

"Årets Profil har med stor energi och egna resurser återskapat ett besöksmål i Laholm med ”Kvarnen i Knäred”. Den restaurerade Kvarnen vid Krokån är numera en välbesökt och vacker plats som Roland Davidsson fortsätter utveckla med obruten kraft för både turister och kommuninvånare. Hans enträgna arbete för en ny bro över Krokån kommer att utveckla besöksmålet ytterligare. Genom detta blir Kvarnen och Krokån tillgängligt för nya besöksgrupper och kommer att locka allt fler människor till Laholm, Knäred och Kvarnen. Rolands starka och humanistiska engagemang för att ge nyanlända en trivsam plats i Knäred har uppmärksammats av många och har framgångsrikt visat att integration fungerar i praktiken. Roland Davidsson är en profil som inte ser några hinder utan bara nya utmaningar, nya möjligheter och mer arbete! ”


2014 Peter Bengtsson


Motivering
Peter Bengtsson har blommat ut till en etablerad, dynamisk och charmig trädgårds-och kulturskapare, inte bara lokalt och regionalt utan nationellt och till viss del även internationellt. Med sitt engagemang i och för Laholm är han en stark drivkraft för att locka nya människor hit och bidrar till att göra vår kommun än mer färgstark och spännande!”2013 Ingmarie Müller-Uri, SlottsprofilMotivering
”Årets Profil är entreprenören som med stort mod, gedigen kunskap och hårt arbete, skapat en levande och hållbar slottsmiljö. Hos ”slottsfrun” Ingmarie Müller-Uri är besökarna och aktiviteterna många och verksamheten utvecklas ständigt. Film, kultur, bröllop, konferens, mat och inte minst osttillverkningen, lockar allt fler människor och har satt Skottorp och Laholm på kartan.”

2012 Per Forsberg, Mat- och bluesprofilMotivering

”Årets Profil har blivit en profil i Laholm som under de senaste åren gjort Gröna Hästen till det stora lunchstället. Med självklarhet och glädje deltar Per Forsberg i evenemang som lyfter Laholm, som de populära sommarfrukostarna, och hans engagemang för blueskvällar och bluesföreningen är han med och lyfter Laholms kulturliv.”
2011, Björn Hellberg, författare och tennisorakel 
(priset mottogs av hustrun Inger)Motivering

”Laholms hedersmedborgare har under många år bidragit till att marknadsföra Laholm som den finaste platsen att bo och leva i och har som få gjort Laholm känt inom landets gränser men också ute i världen. Björn Hellbergs imponerande och kreativa produktion av litteratur och deltagande i populära radio- och TV-program har gjort honom till en populär person och lockat hit många besökare. Detta har också renderat honom en hel rad utmärkelser där han dock sätter hedersmedborgarskapet i Laholm högst. 2011 fick Björn det som kanske är tennisens högsta nationella utmärkelse, då han valdes in i Tennisens ”Hall of Fame” bredvid tennislegender som Björn Borg, Stefan Edberg och Mats Wilander, fortfarande med Laholm instämplat i pannan.”

Populära inlägg i den här bloggen

... och de nominerade är...

Nu finns vi på Offensiva Laholms hemsida

Rösta på din profil