Tidigare priser

Årets Företagare och Årets Köpman

Här presenteras två av de priskategorier som funnits med sedan tidigare under Guldkvällens historia.

Årets Företagare

Kriterier

"Priset Årets Företagare delas ut till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt fungerar som en förebild för andra företagare".

För att få priset som Årets Företagare tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:

Äga och driva eget företag

Uppvisa god lönsamhet

Vara en god förebild

Sakna betalningsanmärkningar

Tidigare vinnare av priset, Årets Företagare är:

2013 Esbjörn Sigvardsson & Benny Sigvardsson, Bilhallen Veinge Karlsson & Söner AB


Motivering
”Årets Företagare är ett familjeägt företag sedan 55 år vilket, idag ägs och drivs av Esbjörn och Benny Sigvardsson. Bröderna har under åren utvecklat sin verksamhet, Bilhallen i Veinge till en modern anläggning av imponerade storlek.
Genom att vara auktoriserad återförsäljare för Mazda har Bilhallen i Veinge blivit känt långt utanför Laholms kommun för sin kundvård och service. Som företagare har Esbjörn och Benny visat att det med service utöver det vanliga, går att bygga upp ett starkt livskraftigt företag i en tuff bransch.
Esbjörn och Benny har verkligen satt Veinge på kartan när det gäller försäljning och service av såväl Mazda-bilar som övriga begagnade bilar.”

 2012 Thomas Paterson, Laholms Traktordemontering AB

Motivering
”Årets Företagare - ett begrepp inom begagnade och nya reservdelar. Med en affärsidé att plocka isär maskiner, traktorer och tröskor för att leverera till lantbrukare och verkstäder, har Thomas Paterson, Laholms Traktordemontering räddat mången lantbrukare och företagare i nöd. Med sin unika verksamhet ser entusiasten Thomas möjligheter i det som inte andra ser. Genom att ta tillvara och återvinna saker som andra kastar bort bidrar man dessutom till ett klokt miljötänk. Resultatet är ett företag med ett gott renommé långt utanför kommunens gränser.”

2011,  Ulf Oscarsson, Aqua Interiör I Laholm AB


Motivering
”Med engagemang och långsiktighet har Årets Företagare, Ulf Oscarsson utvecklat ett företag som bildades med affärsidèn dricksvattenkylare och möbelsnickeri. Med lång erfarenhet och noggrant utvalda produkter har man blivit ledande inom sin bransch. Med ständig utveckling och förbättring av design, kvalitet och service kan, Aqua Interiör, som ett av få företag erbjuda en exklusiv dricksvattenautomat helt enligt kundens önskemål.”


_____________________

Årets Köpman

Priset ”Årets Köpman” delas ut till en företagare som är verksam i Laholms Kommun och driver handel med varor och/eller tjänster i butiksliknande miljö

För att få priset Årets Köpman tar jyryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning
-Arbeta med exponering och marknadsföring
- Vara nytänkande
- Ha bra bemötande/hög servicegrad
- Engagerad och drivande
- Arbeta för god tillgänglighet

Tidigare vinnare av priset, Årets Köpman är:

2013 Mats Jönsson, Markus Jönsson & Mats Lerjebo, FarZon AB


Motivering
”Bland skruvdragare, hammare, vinkelslipar och infästningar hittar man Årets Köpmän Mats Jönsson, Markus Jönsson och Mats Lerjebo. Med en servicegrad utöver det vanliga servar de yrkesproffs så väl som glada amatörer med kunskap, kvalitet och stor tillgänglighet. Hos FarZon hittar man allt en hantverkare  behöver – och lite till.”

2012 Håkan Ingvarsson, Lindquists Herrekipering Eftr HB


Motivering
”Årets köpman har en verksamhet som andas långsiktighet och kvalité. Håkan Ingvarsson, Lindquists Herrekipering i Skottorp har en servicenivå som är mycket hög och kunden ”svidas om” med ett unikt och personligt engagemang utöver det vanliga. Kostymer är hans signum och kunden sätts i centrum. Köpmannen Håkan driver herrekiperingen med en genuin passion för stil och trots hård konkurrens i branschen lockar hans koncept långväga köpare till vår kommun.”

2011, Eva Svensson, Leksaksaffären i Laholm AB


Motivering
Eva Svensson är en köpman som visar på en stor långsiktighet i sin verksamhet .
Leksaksaffären har ett imponerande utbud av leksaker och hos Eva har alla kunder möjlighet att se och klämma för att sedan få en hög service kring sitt köp. Genom alla år har Leksaksaffären varit barnens favorit bland butikerna i Laholm där Årets Köpman med personal bedriver en unik rörelse med stor känsla.!”