Årets LandsbygdsföretagareVinnaren av priset Årets Landsbygdsföretagare 2020 är... 

Jerry Nilsson, Skottorps Bygghandel

Årets Landsbygdsföretagare Jerry Nilsson, Skottorps Bygghandel


Se livesändningen här:  

Se när vi överraskar Jerry

Motivering: 
Rätt satsning i rätt tid har gett möjlighet för Jerry och Skottorps Bygghandel att med egen kraft växa och utvecklas för kundernas bästa och ökad lönsamhet. En spikrak väg till framgång är ibland en balansgång på slak planka, men Jerry med personal vet hur en såg framgångsrikt ska dras"


De nominerade till Årets Landsbygdsföretagare (för goda insatser under 2020) är...


Skottorps Bygghandel

Monica och Karl-Olof Persson

Magdalena och Magnus GustafssonÅrets Landsbygdsföretagare 2019 är

Martin Andersson och Ann Charlotte Blomsterberg

Motiveringen lyder:

"Med stort entreprenörskap har Årets Landsbygdsföretagare drivit maskinstation i många år innan de valde att växla upp sin verksamhet med köttproduktion och växtodling. När andra bromsade under torkåret 2018 valde Martin Andersson och Ann Charlotte Blomsterberg att gasa. Med fokus på djurhälsa och rätt foder, har paret lyckats effektivisera produktionen och 2019 utökade de besättningen till 600 djur som genererat en omsättningsökning på 50% med bra resultat. Martin och Ann-Charlotte är båda mycket driftiga och arbetsamma, hittar egna lösningar och har ett gott samarbete med andra lokala lantbrukare samtidigt som de låter anställda ungdomar växa in verksamheten."


--------------------------------------------------------

Kriterier

"Priset Årets delas ut till en företagare som driver ett etablerat företag utanför tätorten/staden Laholm och som genom sin verksamhet bidrar till en livskraftig landsbygd

För att få priset som Årets Landsbygdsföretagare tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:

Företaget ska ha ekonomisk bärighet
Vara etablerat, dvs verksamt minst 3 år
Ha verksamheten utanför tätorten/staden Laholm
Vara ett företag av mindre storlek
Ha ”stuckit ut” på något sätt under året

---------------------------------------------------------------------

Tidigare vinnare av priset, Årets Landsbygdsföretagare är;


Årets Landsbygdsföretagare 2018 är Peter Johansson, Östorps Bevattning AB


Peter Johansson, Östorps Bevattning

Motiveringen lyder:
”Här är företaget som har haft högt tryck i fokus sedan 50 år.
Detta, Laholms läckraste företag leder utvecklingen inom bevattning och bevattningsanläggningar och hittar skickligt marknader med säsongsvariation och geografiska lägen. Med delaktighet från planering till igångsättning skapar Peter Johansson långa goda kundrelationer för sitt Östorps Bevattning AB. Ett företag som växer och som skapar trygghet för den gröna näringen när torkan slår in.”

Årets Landsbygdsföretagare 2017 Katarina och Anders Nilsson, Skråmered 

Katarina och Anders Nilsson, Skråmered

Motivering
"Ungefär 320 medarbetare bidrar till att leverera produkten som detta företag grundar sin verksamhet på. På gården  Skråmered driver Katarina och Anders Nilsson ett lantbruksföretag i ständig förändring, med 320 mjölkkor, 380 ungdjur och ca 400 ha åkermark. Här finns en genuin vilja att hitta möjligheter till utveckling och förbättring både för personal och för djuren på gården. Och det ger resultat; produktionen ligger långt över en genomsnittlig svensk gård i många avseenden. Helt enkelt en ko-losal framgång!"

Årets Landsbygdsföretagare 2016 Våxtorps Djurklinik AB


Motivering


”För 34 år sedan startade Årets Landsbygdsföretagare sin verksamhet i liten skala på sin gård i Våxtorp. En verksamhet som under åren vuxit och skaffat sig ett mycket gott rykte. Idag besöker ca 13.000 patienter Pia Bernströms och Per Falks djurklinik varje år och många av dessa kommer långväga ifrån.

2015 öppnade man en filial i Markaryd som 2016 följdes av ytterligare en i Laholm, men man behåller givetvis sitt hjärta och alla avancerade behandlingar i Våxtorp. Våxtorps Djurklinik är ett levande exempel på att landsbygdsföretag kan växa och frodas!”

2015 Matilda & Linus Nilsson, Kungsbygget Äventyrspark


Motivering
"Med ett stort engagemang och nytänkande har Årets Landsbygdsföretagare framgångsrikt skapat en storslagen anläggning för äventyrsaktiviteter vid foten av Hallandsåsen.

Med sin vision har Matilda och Linus Nilsson på några år lyckats omvandla Kungsbygget Äventyrspark från en nedlagd skidanläggning till en hisnande äventyrspark, där den befintliga rodelbanan utökats med Zipline och laserskytte.

Premieringen av ungdomsjobb har gjort anläggningen populär bland ungdomar och för många blivit en väg in i arbetslivet. Matilda och Linus satsning har gjort Kungsbygget Äventyrspark vida känt såväl inom som utanför kommunens gränser och stärker verkligen Laholm som besöksdestination”.

2014 Christina och Henrik Johansson, Lilla Tjärby Trädgård ABMotivering
"Christina och Henrik Johansson har sedan 2007 byggt upp en brett och framgångsrikt företag i Lilla Tjärby Trädgård. Med glöd och engagemang har de under årens lopp ökat affärsmöjligheterna genom att utveckla bolaget med flera lönsamma verksamhetsgrenar till att i dag innehålla t ex trädgårdsbutik, jordgubbsland och trädgårdsanläggning.

Under 2014 har Christina och Henrik med egna resurser färdigställt ett nytt Gardencenter där de med breddat sortiment och god service ökat kundkretsen och bidrar till en levande landsbygd”.

2013 Johan Karlsson & Peter Frejeberg, Knäredskycking AB


Motivering
”Årets Landsbygdsföretagare Johan Karlsson och Peter Frejeberg driver framgångsrikt Knäredskyckling, i samma anda som när det startades för mer än ett halvsekel sedan av Johan och Peters farmor och farfar. Med höga krav på råvaran och omsorg för djuren – från kläckeri till slakteri, producerar man färsk kyckling av högsta kvalitet, utan tillsatser av vatten.

Tack vare ständiga förbättringar och utveckling av produktion och sortiment fortsätter företaget att växa, i lagom takt och med förstånd – om de själv får välja..”


2012 Magnus Magnusson, M Magnusson Potatis ABMotivering
”Årets Landsbygdsföretagare har på ett föredömligt sätt utvecklat och byggt upp sin verksamhet med god lönsamhet från odling till leverans till kund.

Magnus Magnusson, M Magnusson Potatis är idag en av Sveriges största odlare av matpotatis. Han har de senaste åren investerat i en modern och ändamålsenlig anläggning för tvättning, packning och lagring i Mellby, och företaget har skapat många arbetstillfällen på landsbygden.”2011, Marie Johannesson och Magnus Nilsson, Våxtorps Korgar AB


Motivering
Årets Landsbygdsföretagare, syskonen Magnus Nilsson och Marie Johannesson har på ett föredömligt sätt vidareutvecklat familjeföretaget som deras föräldrar startade. Verksamheten växer med god lönsamhet även i lågkonjunktur när många av kollegorna i branschen har problem. Under 2011 investerade man i ytterligare lagerlokaler både genom förvärv och genom nyproduktion och man har nu möjlighet att fortsätta sin expansion. Då kunderna i stor utsträckning besöker företaget personligen, hjälper Våxtorps Korgar även till att sätta Våxtorp med omnejd på kartan.”

Populära inlägg i den här bloggen

... och de nominerade är...

Nu finns vi på Offensiva Laholms hemsida

Rösta på din profil