Årets Profil


Årets Profil 2017? 


Casandra Hallberg
Med evenemanget ”Nattloppet” har Casandra skapat ett attraktivt och välbesökt arrangemang i Laholm. Dessutom arbetar hon mycket med ungas psykiska hälsa .
Att inte bara vänta på att någon annan fixar ett attraktivt arrangemang utan att istället själv ta tag i att något händer gör Cassandra till en förebild, inte minst för andra unga.

Laila Adèle
Lokal sångfågel som stått på scen många år nu. Men under 2017 fick hon ett större genombrott då hon bl.a. var med i Tomas Ledins show och dessutom gjorde debut i
”Allsång på Skansen” med densamme. Hon nominerades också till två olika priskategorier vid Indie Music Channel Awards i Los Angeles samt en till Hollywood Music in Media Awards.Hon sätter sig själv på kartan och sätter därmed också Laholm på kartan.


Lars-Göran Persson
En engagerad och drivande bank-vd som ser till att banken även tar en aktiv roll för samhället och kommunens utveckling. Under 2017 delade banken ut betydande bidrag till föreningslivet vilket gynnat invånare och inte minst ungdomar, dessutom genomfördes en större konsert på torget i Laholm.
Lars-Göran Persson har givetvis även en styrelse och bankanställda som bidrar till både beslut och arbete, men hans engagemang och positiva ledarskap är en förebild.-------------------------------------------------
Kriterier
"Priset Årets Profil delas ut till en person som genom engagemang och drivkraft verkar för kommunen och kommuninvånarnas bästa


För att få priset som Årets Profil tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:
Fungerar som en god förebild
Vara engagerad och drivande
Eldsjäl
Ha ”blommat ut” i en synlig prestation under året
-----------------------------------------------------

Tidigare vinnare av priset, Årets Profil är;

2016 Diana Lavesson & Stefan LjungqvistMotivering

”Årets Profil sätter Laholm på kartan då folk reser hit enbart för att besöka just deras bokhandel och genom olika evenemang bidrar de till att hålla stadskärnan levande.

Med passion för sin verksamhet bidrar de dessutom till spridandet av glädjen i att läsa.

Diana Lavesson och Stefan Ljungqvist är eldsjälarna som profilerar Laholm och de sätter profilen tillsammans.”


2015 Roland Davidsson


Motivering

"Årets Profil har med stor energi och egna resurser återskapat ett besöksmål i Laholm med ”Kvarnen i Knäred”. Den restaurerade Kvarnen vid Krokån är numera en välbesökt och vacker plats som Roland Davidsson fortsätter utveckla med obruten kraft för både turister och kommuninvånare. Hans enträgna arbete för en ny bro över Krokån kommer att utveckla besöksmålet ytterligare. Genom detta blir Kvarnen och Krokån tillgängligt för nya besöksgrupper och kommer att locka allt fler människor till Laholm, Knäred och Kvarnen. Rolands starka och humanistiska engagemang för att ge nyanlända en trivsam plats i Knäred har uppmärksammats av många och har framgångsrikt visat att integration fungerar i praktiken. Roland Davidsson är en profil som inte ser några hinder utan bara nya utmaningar, nya möjligheter och mer arbete! ”


2014 Peter Bengtsson


Motivering
Peter Bengtsson har blommat ut till en etablerad, dynamisk och charmig trädgårds-och kulturskapare, inte bara lokalt och regionalt utan nationellt och till viss del även internationellt. Med sitt engagemang i och för Laholm är han en stark drivkraft för att locka nya människor hit och bidrar till att göra vår kommun än mer färgstark och spännande!”2013 Ingmarie Müller-Uri, Slottsprofil


Motivering
”Årets Profil är entreprenören som med stort mod, gedigen kunskap och hårt arbete, skapat en levande och hållbar slottsmiljö. Hos ”slottsfrun” Ingmarie Müller-Uri är besökarna och aktiviteterna många och verksamheten utvecklas ständigt. Film, kultur, bröllop, konferens, mat och inte minst osttillverkningen, lockar allt fler människor och har satt Skottorp och Laholm på kartan.”

2012 Per Forsberg, Mat- och bluesprofil


Motivering

”Årets Profil har blivit en profil i Laholm som under de senaste åren gjort Gröna Hästen till det stora lunchstället. Med självklarhet och glädje deltar Per Forsberg i evenemang som lyfter Laholm, som de populära sommarfrukostarna, och hans engagemang för blueskvällar och bluesföreningen är han med och lyfter Laholms kulturliv.”
2011, Björn Hellberg, författare och tennisorakel 
(priset mottogs av hustrun Inger)


Motivering

”Laholms hedersmedborgare har under många år bidragit till att marknadsföra Laholm som den finaste platsen att bo och leva i och har som få gjort Laholm känt inom landets gränser men också ute i världen. Björn Hellbergs imponerande och kreativa produktion av litteratur och deltagande i populära radio- och TV-program har gjort honom till en populär person och lockat hit många besökare. Detta har också renderat honom en hel rad utmärkelser där han dock sätter hedersmedborgarskapet i Laholm högst. 2011 fick Björn det som kanske är tennisens högsta nationella utmärkelse, då han valdes in i Tennisens ”Hall of Fame” bredvid tennislegender som Björn Borg, Stefan Edberg och Mats Wilander, fortfarande med Laholm instämplat i pannan.”