Årets Nykomling


Årets Nykomling 2017 är...


Henrik Assarsson, Oskar Lundgren, Meta Bytes


Oskar Lundgren & Henrik Assarsson, Meta Bytes

Motiveringen lyder:
"Det händer inte enbart i Silicon Valley, det händer även i Laholm. Meta Bytes är ett snabbt växande mjukvarubolag fokuserat på AI (artificiell intelligens) och "klassisk" systemutveckling. Bolaget bedriver främst konsultverksamhet med stora och små kunder – från Laholm till Phoenix i Arizona. Verksamheten startades av Henrik Assarsson och Oskar Lundgren och bedrevs under namnet Bronseken AB. Under 2017 bytte man namn till Meta Bytes och gjorde sina första anställningar. Företaget växer i rask takt och bidrar till att höja Laholm och Hallands status inom tech-sektorn."


De nominerade är:

Gänget som nominerats till Årets Nykomling, Laholm auktionskammare, Meta Bytes och Förvar AB tillsammans med Pia Ragnarsson från jurygruppen som även bestått av Johanna Sundberg, Artur Potocki och Katarina Janerdal.

Mattias Olsson & Joakim Kjellsson, Laholms auktionskammare
Henrik Assarsson & Oskar Lundgren, Meta Bytes
Erik Goverde & Johan Persson, Förvar AB


-------------------------------------------------------

Kriterier

Priset ”Årets Nykomling” delas ut till en person som startat eller övertagit ett företag i Laholms kommun och som genom initiativ och engagemang bidrar till den positiva utvecklingen i vår kommun

För att få priset som Årets Nykomling tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:
Personen ska ha startat eller övertagit ett företag
Aktivt driva företaget
Vara engagerad och drivande
Vara en god förebild
Följa god affärssed

-------------------------------------------------------------

Tidigare vinnare av priset, Årets Nykomling är:


2016 Housam Dahbour, Medelhavet Gross ABMotivering

”Med en imponerande drivkraft har Årets Nykomling på kort tid byggt upp en väx-ande verksamhet i Laholm med försäljning av livsmedel från bl a Syrien, Libanon och Egypten. Han förser södra Sverige med varor som oliver, kakor, bönor och mar-melad.

Housam Dahbour är en driven affärsman som marknadsför ett sortiment som har saknats på den svenska marknaden. Nyligen har han även börjat exportera till Tyskland och hur stor denna verksamhet kan bli ska bli spännande att följa. Inte minst är Housam själv ett tydligt exempel på den kraft människor besitter när de på grund av omständigheter de själva inte kan påverka tvingas att börja om på nytt och bygga sig en ny framtid i ett nytt land.”

2015 Lotta Eriksson & Jesper Banck, Strandängshälsan AB

Motivering
”Årets Nykomling har med havet runt knuten gett Mellbystrandsborna en egen vårdcentral.

Lotta Eriksson och Jesper Banck har tagit klivet från trygga anställningar till ovissheten och utmaningen att starta och driva en verksamhet från noll. Tillsammans har de skapat en trivsam och komplett mottagning för hela familjen, där varje patient skall känna sig sedd.

Med sin satsning i Mellbystrand skapar Strandängshälsan liv och rörelse i gamla Delfinens lokaler och bidrar till den service som är så viktig för kustens fortsatta utveckling.

Målet för Lotta och Jesper var en gång att starta världens bästa sjukhus och kanske är detta första steget”.

2014 Alexander Malmnäs, Malmnäs Möbler & Interiör

Motivering
”I en underbar miljö i ett omgjort stall på en gård i Hårsabäck, finner man denna pärla till butik. Med inspiration hämtat från bland annat mässor i Paris, har Alexander Malmnäs handplockat sina varor som sedan stilfullt exponeras.

Här finns en härlig mix av vackra möbler, mattor, tyger och inredningsaccessoarer blandat med choklad, marmelad och te som tillsammans med Alexanders personlighet, värme och engagemang, gör att det är svårt att åka därifrån tomhänt.
Vill man ha hjälp att göra hemmet smakfullt och elegant bör man besöka Alexanders butik Malmnäs Möbler & Interiör som på kort tid har blivit ett riktigt utflyktsmål”.

2013 Linda Jensen & Sandra Håkansson, Djurproffset i Laholm AB

Motivering
”Hos Årets Nykomling möts kunderna av en rymlig och trivsam butik, trevligt bemötande och en rad tilläggstjänster som kompletterar det sedvanliga utbudet i en djuraffär. Linda Jensen och Sandra Håkansson, Djurproffset i Laholm har dragit nytta av sina erfarenheter som anställda och skapat en butik, där kunderna och deras behov står i centrum. Med hjälp av en målmedveten satsning på kvalitet och ett aktivt nätverkande med andra aktörer som möter djurägare, har de på kort tid lyckats bygga upp ett varumärke som lockar kunder från när och fjärran.”


2012 Ann-Sofi Pålsson, Laholms Handel Auktioner Partier

Motivering
”Med ett genuint intresse för affärer har Årets Nykomling på ett år byggt upp en butik med ett imponerande utbud av varor. Ann-Sofi Pålsson, Laholms Handel Auktioner Partier far med stort engagemang runt i landet för att köpa upp konkursbon och partier och i hennes butik och framför allt via nätet kan man hitta allt från trädgårdshandskar till servetter och presentartiklar. Ann-Sofis drivkraft är ett föredöme och inspiration för blivande företagare och entreprenörer.” 2011 Daniel Moberg och Johan Askfelt, Terrazzo Floor System Sweden AB

Motivering
"På kort tid har Daniel Moberg och Johan Askfelt genom hårt och målmedvetet arbete gett begreppet golv en ny innebörd! Årets Nykomling, Terrazzo Floor System Sweden AB utför golvbeläggningar för såväl industribruk, offentliga lokaler som passagerarfartyg och räknar med en fortsatt god expansion de närmaste åren.!”