Årets Kvinnliga Entreprenör


Årets Kvinnliga Entreprenör 2016 Klädkammar'n i Laholm AB

”Med sin förmåga att få kunden att känna sig unik och med ett sinne för färg, stil och form hittar Årets Kvinnliga Entreprenör kläder som passar just dig. Med ”personal shopping” ges kunden det där lilla extra när hen vill byta garderob eller matcha favoritjeansen med något passande. Förra året vågade hon dessutom satsa stort med att göra en omfattande renovering och lägga till en härlig herravdelning. 
Liana Christensen har visat att genom att följa sin dröm och inte ge upp så når man sina mål. Engagemanget i Köpmannaföreningen skapar också en lokal passion för ett levande centrum. 
Med ett stort fokus på såväl nöjda kunder som glada medarbetare har Liana lyckats ut-veckla Klädkammar’n till en välkomnande butik där varje kund känner sig speciell. ”


Och de nominerade var:
--------------------------------------------------

Kriterier


"Priset Årets Kvinnliga Entreprenör delas ut till en kvinnlig företagare som är verksam i Laholms Kommun och som genom sitt engagemang och ”visionära tänk” strävar efter att utveckla verksamheten

För att få priset som Årets Kvinnliga Entreprenör tar juryn hänsyn till följande kriterier i sin bedömning:
Personen ska äga eller leda företaget
Företaget ska ha gjort minst ett bokslut
Företaget ska ha ekonomisk bärighet
Fungera som en god förebild

--------------------------------------------------------

Tidigare vinnare av priset, Årets Kvinnliga Entreprenör är:


2015 Jessica Svensson, Smycket Ur & Guld

Motivering
”Årets Kvinnliga Entreprenör fick förtroendet och förfrågan att ta över ett befintligt företag som hon nu haft modet att driva och utveckla under några år.
Jessica Svensson, har med både hjärta och hjärna utvecklat Smycket UR & Guld till ett företag där service går hand i hand med ett brett utbud. Idag är det inte bara laholmare som är kunder, utan även ängelholmare och halmstadsbor har hittat denna ”juvel” mitt i hjärtat av Laholm.
Förutom sin egen butik tar hon fasta på tesen att tillsammans är vi starka och tipsar gärna kunderna om övrigt utbud i vår lilla stad, som den sanna Laholms ambassadör hon är.

Trots få lediga dagar har också konstnärskapet fått blomma, vilket i sin tur lett till ännu bättre försäljningssiffror!
En sak är säker – i detta företag finns många vackra ting att smycka sig själv och sitt hem med! ”.

2014 Helena Nilsson, Signes Konditori


Motivering
”Helena Nilsson har under 2014 expanderat sin verksamhet då hon tog över Café Continental i Båstad. Helena har ständigt utvecklat och expanderat sitt företag sedan starten; nya bakugnar och nya och kreativa bakverk med stor variation och sortiment. Under varumärket Signe är hon flitig på sociala medier och driver en blogg kring bakning och retro. Snabb på att snappa upp nyheter och hänga med i trender för att förhålla sig till sina konkurrenter. Helena har ett driv där hon vill utveckla och bygga vidare på sina verksamheter”.
2013 Berit Olthoff, Expåra AB

Motivering
"Årets Kvinnliga Entreprenör är en innovativ kvinna som har byggt upp sitt företag med kvalitetsprodukter som ridunderlag, speglar och belysning till ridsportens olika anläggningar. Drivet att hela tiden utveckla produkterna och förbättra sin verksamhet har gett Berit Olthoff uppdrag för OS i Peking och Göteborg Horse Show. Detta gör Expåra AB till en ansedd leverantör till hästeliten i såväl Sverige, övriga Europa som Japan och Australien. Berit tar sig an planerna för företagets framtid med stor målmedvetenhet och imponerande kompetens."


2012 Katja Klimscha, Hästveterinär Klimscha AB

Motivering
”Årets Kvinnliga Entreprenör har med en unik ödmjukhet, kompletterat med ett stort mod och framåtanda, byggt sitt företag med en stark vision om framtiden.
Katja Klimscha, Hästveterinär Klimscha AB arbetar genom en ambulerande verksamhet med en kvalificerad utrustning, en hög och bred kompetens, tillsammans med ett stort hjärta för både djur och djurägare.
En sann kvinnlig entreprenör och förebild.”
2011, Ulrika Träff, MacMedia

Motivering
”Som femtonåring startade hon ett damlag i fotboll på sin hemort. Inte för att hon var intresserad av fotboll, utan för att tjejerna också ville spela fotboll!
Idag driver Ulrika Träff mediaföretaget MacMedia, med marknadsföring, kommunikation och information. Hon har kunskap som få om området och är mest känd för sin tidning Magasin Laholm som spridits över hela Sydsverige! Med snygg design och information om allt som sker i Laholm har hon gått in i turisterna och Laholmsbornas hjärtan med sin tidning. Årets Kvinnliga Entreprenör jobbar med hjärtat och nyfikenheten som drivkraft och är en sann entreprenör och en god förebild för kvinnliga företagare!"